Dijitalleşen Sanayinin Pazaryerinde Mağaza Açarak Hemen Satışa Başlayın. Mağaza Aç
Dijitalleşen Sanayinin Pazaryerinde Mağaza Açarak Hemen Satışa Başlayın. Mağaza Aç
Tüm Kategoriler
Diğer
Tüm Kategoriler

Marka


Filtrele
Filtrele

Filtrele



Filtrele



Marka


11,994
4,528
8,459
21,632
10,415

Motorlar

Motorlar
Enerjinin kullanım alanlarına bağlı olarak verimlilik esaslı bir şekilde tercih edildiği görülür. Endüstri tesislerinde enerji maliyetlerini en aza indirmek için günümüzde verimlilik açısından pek çok farklı kullanılan motorlar bulunur. Ev tipi ürünlerini kullanılan küçük ebatlı DC motorların aksine genellikle daha büyük ebatlı ve daha fazla performans gösteren endüstriyel motorları bulunur. Genellikle mekanik enerjiyi elektrik enerjisine veya tersine dönüştürülebilen motorlar, çok çeşitli uygulamalarda kullanılarak enerjiyi dönüştürme ve hareket sağlama amaçlarıyla tercih edilir. Güç üretme konusunda önemli bir yapıya sahip olan motorlar, pek çok farklı alanda yaygın bir şekilde kullanılır.

Elektrik motorları çeşitleri arasında birbirinden farklı tasarımlara sahip pek çok motor bulunsa da, farklı güç ve verimlilik yapısına göre çeşitli yapıda bulunur. Endüstriyel alanlarda kullanılan pek çok farklı motor çeşitleri arasında özel olarak kullanılan motorlar uzun ömürlü ve verimli kullanımı sayesinde dikkatleri üzerine çeker. Elektrik ile çalışmış olan motorların pek çok farklı alanda tercih edilmesinin yanı sıra, çoğunlukla CNC motor olarak tercih edilir. Elektrikli motorlar hakkında kullanım alanına göre tercih edebileceğiniz pek çok farklı motor türü bulunsa da, özellikle verimli bir şekilde kullanım sağlayabileceğiniz motorlar ile güvenilir bir şekilde enerji üretimi sağlayabilir ve bu enerjiyi verimli kullanabilirsiniz.

Elektrik Motorları Çeşitleri
Günümüzde kullanılmış olan pek çok farklı motor çeşidi bulunsa da, özellikle elektrikli motorlar farklı uygulama gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmıştır. Her biri farklı avantaj sağlamış olan birbirine farklı özelliklerde elektrik motorları bulunsa da, kullanım alanına göre üretilmiş birçok endüstriyel motorlar bulunur. Motor çeşitleri arasında verimli ve güvenilir bir kullanıma elektrikli motor kullanımı için çeşitleri daha yakından inceleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

Endüstriyel alanlarda kullanıma uygun olarak tercih edilen motor türlerinden bir tanesi, AC motorlarıdır. Senkron motorlar ve endüksiyon motorları olarak ikiye ayrılan bu özel motor çeşidi, kullanılmış olduğu alana göre tercih edilir. Endüksiyonlu motorlar fan veya pompa gibi sabit hızlı uygulamalarda yaygın olarak tercih edilirken, senkron motorlar ise sabit hızlı ve yüksek hassasiyet gerektiren uygulamalar için idealdir. Sabit hızlı ve yüksek verimlilikle çalışabilen senkron motorlar, kullanım alanı açısından fabrikalarda bulunan konveyor sistemlerinde tercih edilir. Diğer yandan endüksiyon motor çeşitlerine örnek verilmesi gerekirse uygulama olarak pompa sistemlerinde düşük maliyetli ve dayanıklı olmasından dolayı tercih edilir.

Motor çeşitleri arasında kullanışlı tasarıma sahip pek çok farklı motor türü bulunsa da, özellikle DC motorları doğru akım ve kaynağından beslenerek verimli bir kullanım sağlar. Fırçalı ve fırçasız olmak üzere özel olarak üretilmiş DC motorlar, iki farklı türde kullanılır. Düşük maliyetler nedeniyle ev aletleri ve küçük endüstriyel cihazlarda kullanılan fırçalı DC motorlar, verimli ve güvenilir bir motor kullanımı sağlar. Fırçasız olarak üretilmiş DC motorlar ise daha az bakım gerektirerek yüksek performanslı uygulamalarda güvenli bir şekilde tercih edilebilir.

Dijital açıdan bakıldığında CNC makineleri, üç boyutlu yazıcılar ve endüstriyel robotlar gibi hassas aletlerde kullanılan motor türlerinden bir tanesi, step motorlardır. Motorun manyetik alanındaki oluşan değişikliklerle kullanılan bu motorlar, dijital sinyallerin verimli kullanımı sayesinde ön plana çıkar.

Eksen & Align Motor Özellikleri
Motor çeşitleri arasında CNC makinalarında kullanılan veya diğer alanlarda kullanılan pek çok farklı motor türü bulunsa da, özellikle hareketleri kontrol etmek için eksen motoru ve parçaların hızlanması için align motoru tercih edilir. İki farklı yapıya sahip olan bu motor çeşitleri, kullanımı sonrasında daha verimli ve daha etkili bir şekilde işlemlerin yapılmasını sağlar.

Bir makinanın veya bir robotun hareketli parçalarını yönlendiren ve hareket ettiren motorlara eksen motoru adı verilir. Genellikle pozisyon kontrolü ve hassas hareketler sağlamak üzere tasarlanmış olan bu özel eksen motoru, belirli bir hızda ve yönlerde hareket yeteneği sağlamasından dolayı tercih edilir. Kullanım alanlarına göre farklı kapasiteleri bulunan eksen motorları, belirli eksen hareketlerini kontrol etmek için kullanılır. CNC makinası olarak kullanılan freze eksen motoru, X, Y ve Z ekseni hareketlerini kontrol etmek için kullanılabilir. Step motorlar arasında yer alan eksen motorları özellikleri açısından pozisyon hassasiyeti, hız kontrolü ve tork özellikleri ile dikkat çeker.

Endüstriyel alanlarda kullanılmış olan pek çok farklı motor çeşitleri bulunsa da, özellikle Align motoru optik ve mekanik sistemlerdeki parçaların hizalanması ve düzgün bir şekilde konumlandırılması için kullanılır. Yüksek hassasiyet gereksinimlerini karşılayacak şekilde tasarlanmış olan align motor, ufak alanlardaki kontrolü sağlaması ile birlikte tercih edilir. Uygulama özelliği bakımından optik veya mekanik sistemlerine hizalama işlemlerinde kullanılan bu özel motor türü, pek çok farklı alanda yaygın bir şekilde kullanılabilir. Belirli uygulama gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmış olan bu motor türü, kullanılacak ortamın özelliğine göre seçilmelidir. Bu sayede daha verimli ve daha kullanışlı bir motor ön plana çıkar.

Endüstriyel Motorların Kullanım Alanları
Endüstriyel alanlarda üretilmiş olan pek çok farklı motor çeşidi bulunsa da, kullanım alanlarına göre ve farklı uygulamalarda kullanım için üretilmiş endüstriyel motorlar ön plana çıkar. Endüstriyel motorların yaygın bir şekilde kullanılmış olduğu pek çok endüstriyel alan bulunsa da, özellikle pompa ve kompresörler gibi endüksiyon motorlarında yaygın bir şekilde elektrik motorları kullanılır. Çoğunlukla hava kompresörleri, su ve atıksu pompaları gibi sabit hızda uygulamalarda kullanılmış olan endüstriyel motorlar, düşük maliyetleri ve güvenilirlikleri nedeniyle ön plana çıkar.

Endüstriyel motorların kullanım alanlarından bir diğeri ise, CNC makinalarıdır. CNC torna, freze ve benzeri işleme makinelerinde kullanılan pek çok farklı motor türü bulunur. Step motorlar ve step motorlar gibi motorların kullanımı yüksek hassasiyetli işlemi ve kompleks parça üretimi için ideal yapıya sahip olmasından dolayı tercih edilir. Endüstriyel alanlarda CNC makinaları için üretilmiş olan motorların düzenli olarak bakımlarının yapılması önemlidir.

Fabrikalarda veya diğer endüstriyel alanlarda konveyör bantları, asansörler ve taşıma sistemlerinin kullanımı için senkron ve step motorlar tercih edilir. Ürün taşıma süreçlerinde önemli bir rol oynayan bu motorlar, hassas yapıları sayesinde kontrollü bir taşıma imkanı sağlayarak bulunduğunuz alanda asansör ve taşıma sistemlerini güvenli bir şekilde kullanmanızı sağlar.

Endüstriyel Motor Bakımı
Endüstriyel alanında kullanılmış olan motorların daha verimli ve daha uzun süre kullanılması için düzenli olarak bakımlarının yapılması gerekir. Genel olarak endüstriyel motor bakımları açısından pek çok farklı yöntem bulunsa da, motorun dış yüzeyinin düzenli olarak temizlenmesi ve yağlama sisteminin kontrolü önemli adımlar arasında yer alır. Kir, toz ve yağ gibi kalıntıları temizlemek motorun soğutma etkinliğini arttırdığından dolayı, daha verimli bir şekilde ve performansının yüksek bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Düzenli olarak yapılmış olan dış temizliği parçaların aşınma riskini azalttığından dolayı önemli bir etkiye sahiptir.

Endüstriyel motorların bakımlarının sırasında yağlama sistemlerinin kontrol edilmesinde fayda vardır. Motorlarda bulunan yağ seviyelerini düzenli olarak kontrol edilmesi yağlanabilir rulmanları bulunan motorlar için önemlidir. Yağ seviyelerinin kontrol edilmesi durumunda eksiklik görülürse yağ eklenmesi veya motorun yağının komple değiştirilmesi gerekir. Üretilmiş olan motorun yapısına göre kullanabileceğiniz yağı belirleyebilirsiniz.